Over mij en de kosten

Ik ben rattenjager en besteed een paar avonden per week om rattenpopulaties op boerderijen, particuliere landerijen, recreatiegebieden, campings en dergelijke in toom te houden. Ook particulieren in stedelijk gebied bellen om hulp bij rattenoverlast. Ik kan ook in relatief kleine achtertuinen rattenplagen effectief aanpakken.

Ik werk alleen en na zonsondergang en kom op afspraak bij u langs. Soms leg ik meerdere bezoeken per avond af en wil dan geen grote afstanden afleggen. Ik werk daarom in een straal van zo’n 20km rondom Dokkum en Utrecht.

Ratten zijn mooie dieren,…. Te veel ratten zijn een plaag!

Ik ben gepensioneerd en het rattenjagen is een uit de hand gelopen hobby. Ik breng alleen onkosten voor vervoer en mijn apparatuur in rekening. Bij particulieren in stedelijk gebied met relatief geringe aantallen ratten reken ik voorijdkosten en een bedrag per afgeschoten rat. Bij boeren reken ik meestal alleen een bedrag per rat.

Ik weet veel van luchtbuksen en ik deel mijn kennis daarvan op de website erfschutter.nl. U vindt daar alles over de aanschaf en het gebruik van luchtdrukwapens. Als het zo uitkomt organiseer ik voor aspirant rattenjagers een instructie-avond over het samenstellen en inregelen van een geschikte luchtbuks en praktische aanwijzingen bij het jagen van ratten.

Ik heb veel ervaring met steenuilen en kerkuilen. Ik vind het leuk om boeren te helpen met uilenkasten voor kerkuilen. Indien gewenst lever ik kasten en hang deze (samen met de boer) op een geschikte plek in een open stal of schuur.

Ik woon in Houten bij Utrecht en ik werk vooral voor melkveehouders rondom Utrecht. Wij hebben kortgeleden in Ternaard een huis gekoçht en ik ben ook regelmatig in Noord-Oost Friesland. Ik heb nu ook rondom Dokkum al tevreden klanten.