Mijn aanpak bij rattenplagen

Feitelijk: Alles begint met een observatie om de situatie in beeld te krijgen. Daarvoor wordt een warmtebeeldkijker gebruikt. Met het overzicht wordt een aanpak voor de overlast voorgesteld.

Specifiek: Als eerste worden de grote ratten afgeschoten. Het zijn deze “oude rotten”, die de rattenklemmen en lokdozen met urine markeren en zo de traditionele bestrijding met klemmen tegenwerken. Als deze zijn uitgeschakeld lopen de jongere ratten weer in rattenvallen en worden ze gemakkelijke prooien voor roofdieren.

Bruine rat in restaurant

Nauwkeurig: Er wordt zeer gericht geschoten met een speciaal loodvrij kogeltje, die de rat op slag doodt. Altijd 100% raak.

Proportioneel: Er wordt gewerkt met extreem lichtgewichte kogeltjes. Deze leveren op de korte afstanden precies genoeg energie voor “diervriendelijke” afschot.

Veilig: Het kogeltje blijft hangen in het weefsel de rat en kan geen schade veroorzaken aan inventaris. Daarmee is deze methode zeer veilig. Wij werken hiermee zelfs in tuinbouwkassen en woningen.

Zorgvuldig: Door voorzichtig bewegen en het gebruik van een geluidsdemper wordt voorkomen dat huisdieren of staldieren schrikken of de buren er iets van merken.

Op een erf bij voeropslag. Foto Bram Petraeus

Deskundig: Bij rattenplagen met ernstige overlast is bestrijden de enige optie. In aanvang wordt één avond per week gejaagd. Na 2 of 3 keer is de rattenplaag bezworen en is de populatie onder controle. Intussen heb ik inzicht gekregen in de oorzaak van de plaag. Ik maak een aanbeveling voor maatregelen om rattenoverlast in het vervolg te voorkomen.

Ecologisch: Ik streeft naar een natuurlijke balans en gebruik geen loden kogels of rattengif. Door het voorkomen van door-vergiftiging van roofdieren (uilen, wezels, honden en katten) kunnen deze meehelpen bij het beperken van het aantal ratten (en muizen). Daarmee wordt het natuurlijke evenwicht hersteld en worden rattenplagen voorkomen.

Discreet: De privacy van mijn opdrachtgevers staat voorop. Ik werk alleen aan uw rattenoverlast en doe dat onzichtbaar voor de omgeving. Dus ook geen bedrijfsauto met reclame-uitingen.

Mijn verhaal: Mijn werkwijze is een afspiegeling van wie ik ben. Wil je meer over mij weten ga dan naar “Mijn verhaal“.

Mijn resultaat: Ik houd een administratie bij van wat ik per provincie aan ratten afschiet. Wil je dat bekijken ga dan naar “Mijn resultaat

Verder lezen…… Kosten & Opbrengsten