Welkom bij Rattenbestrijding zonder Gif

Bruine Rat door Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Welkom. Ik ben een ecologische Rattenjager en help bedrijven, boeren en buitenlui bij het bestrijden van ratten. Ik kom op bedrijfsterreinen en op het erf bij rundveehouders, varkenshouders en pluimveebedrijven door heel Nederland. Ik jaag op het erf, de mesthoop, de maiskuil, in voorraadschuren en in de stallen. Ook bij rattenoverlast in woonwijken. Bijvoorbeeld in de achtertuin, rond het kippenhok, de volière, paardenstal, bij afvalcontainers, houtopslag en in de schuur.

Werkwijze: Ik jaag in het donker met nachtzicht apparatuur en schiet ratten af met een geruisloos persluchtwapen. Na afloop verzamel ik de afgeschoten ratten in een emmer. Als u wilt neem ik ze mee breng ze naar de afvalverwerking.

Moderne persluchtbuks met nachtrichtkijker

Ik werk absoluut niet met rattengif. Op moeilijk bereikbare plaatsen (op zolders en boven plavonds) gebruik ik nog wel eens rattenvallen. Dit komt echter weinig voor, omdat afschot vrijwel overal beter werkt. Zeker als ik een voerplek maak om ratten naar buiten te lokken.

Milieubewust en humaan: Als u niet met rattengif wilt werken is afschieten het beste alternatief. Ratten jagen is sowieso de meest effectieve methode en de meest “diervriendelijke” manier van ratten bestrijden. Het maakt rattengif overbodig.

Bel mij als u last van ratten heeft en bestrijden met vallen en/of rattengif niet (meer) werkt. Ik kom snel bij u langs om te bekijken hoe ik u kan helpen. Het eerste bezoek is gratis en vrijblijvend.

Verder lezen……. Mijn aanpak