Welkom bij Rattenbestrijding zonder Gif

Bruine Rat door Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Welkom bij de “Rattenjager des Vaderlands”.
Ik help burgers, bedrijven en boeren bij het bestrijden van ratten en kom in hotels, restaurants, fabrieken, magazijnen, stallen, kassen op bedrijfsterreinen, (jacht-)havens, dierentuinen, kinderboerderijen en bij veehouders door heel Nederland. Ook bij rattenoverlast in woonwijken. Bijvoorbeeld op binnenplaatsen, in de achtertuin, rond het kippenhok, de volière, paardenstal, bij afvalcontainers, houtopslag, in de schuur en zelfs in woningen.

Werkwijze: Ik help bij het beheersen van rattenpopulaties en het voorkomen van rattenplagen. Als het nodig is schiet ik de ratten af met een kleine elektronische persluchtbuks met nachtzicht. Ik werk dus na zonsondergang. Na afloop verzamel ik de afgeschoten ratten. Als u wilt breng ik ze naar de afvalverwerking.

Wij werken samen bij aanpakken van uw rattenprobleem. Wij doen een inventarisatie en overleggen over de aanpak. Mogelijk vraag ik u om mij te helpen. Misschien met het creëren van een voerplek om ratten uit hun holen te lokken. Of door wat ruimte te maken zodat ik ratten beter kan afschieten. Sowieso betrek ik u bij al mijn activiteiten op uw terrein.

Tussen de koeien. Foto Bram Petraeus

Ik werk zonder rattengif. Op moeilijk bereikbare plaatsen (op zolders en boven plafonds) gebruik ik nog wel eens een rattenval. Dit komt weinig voor, omdat afschot vrijwel overal beter werkt. Zeker als we een voerplek maken om ratten naar een geschikte plek te lokken.

Milieubewust en humaan: Als u niet met rattengif of klemmen wilt werken is afschieten met loodvrije kogeltjes het beste alternatief. Ratten afschieten is sowieso de meest effectieve methode en de meest “diervriendelijke” manier van bestrijden. Het maakt rattengif overbodig en is zorgvuldiger en humaner dan rattenklemmen.

Bel mij als u ratten heeft, bestrijden met klemmen niet werkt en rattengif voor u geen optie is. Ik kom snel langs om te bekijken hoe ik u kan helpen. Het eerste bezoek is gratis en vrijblijvend.

Verder lezen……. Mijn aanpak

Bent u tevreden over mijn aanpak? Vertel het aan anderen!…

6 antwoorden op “Welkom bij Rattenbestrijding zonder Gif”

 1. Goedemorgen Jos,
  Wij zijn heel blij met het resultaat van afgelopen vrijdag. Ik heb sindsdien alleen nog maar 2 kleine ratjes gezien. De brutale dieren die totaal niet meer schuw waren zijn allemaal weg! Ik zie bij de melkput nog wel sporen, dus er zijn er zeker nog genoeg over.
  Over 2 weken een tweede ronde lijkt mij een goed plan!

 2. Zeker een aanrader als je een rattenprobleem hebt. Dankzij snel ingrijpen en goed advies, waren wij snel van ons rattenprobleem verlost.
  Dankjewel Jos. Zeer tevreden over je werk.

  Miguel, Leiden

 3. Jos is al twee keer bij ons geweest om grote ratten te verwijderen. Met veel succes en zonder enige overlast heeft jos het grootste deel van de plaag verholpen zonder gebruik van gif. We kunnen het iedereen aanbevelen!

  Joost, Harmelen

 4. Hoewel het volledig tegen mijn overtuiging indruist, was het nodig om de ratten aan te pakken. Elk dier (ook een rat dus) heeft recht op leven. Helaas blijft het niet bij 2 of 3 ratten, ze vermenigvuldigen zich behoorlijk, dus moest er actie komen. Gif? Nee! Er zat onlangs een kerkuil in de kippenschuur, je moet er niet aan denken dat zo’n dier de dood vindt door jouw toedoen. Vallen hielpen ook niet of nauwelijks.
  Iemand in het dorp zei dat Jos er was en toevallig las ik er ook iets over, dus toen was de afspraak snel gemaakt. Beter schieten en in één keer dood dan welke andere lijdensweg ook. En het is nog steeds effectief! Meer dan 20 ratten werden gedood en die 2 of 3 die ik nu wel eens zie, daar maak ik me niet zo druk over, dat is nu eenmaal inherent aan op het platteland met dieren wonen.
  Doen!

  Mirjam, Ternaard

 5. We waren al een half jaar bezig met het proberen te vangen van ratten. We hebben paarden en kippen dus de ratten vermaakten zich wel. Zelfs een hele dure val gekocht maar na 4 maanden nog geen rat gevangen. Onze hond had er inmiddels wel 2 gevangen. Gif wilden we niet aan ivm de andere dieren. Wat gaan lezen op internet en toen vonden we Jos. Hij kon de volgende dag al komen, heeft rustig de zaak geobserveerd en dacht wel iets voor ons te kunnen betekenen. Nu heeft hij uiteindelijk maar 3 ratten kunnen schieten die avond (we hadden angst voor een plaag) maar sindsdien hebben we zelf al 3 ratten gevangen. Waarschijnlijk zijn de oudere dieren afgeschoten en gaan de jongere nu zelf op zoek naar voer en die lopen wel in de vallen. Daarnaast zijn we ook erg blij met zijn diagnose dat het nog geen plaag is en met de tips van jos ook geen plaag gaat worden. Oprecht en sympathieke man die rustig en zeer kundig te werk gaat. Wij kunnen hem zeker aanbevelen.

  Judith, Appelscha

 6. Het is zeker aan te raden om Jos in te schakelen als je last hebt van ratten. Wij wonen in een stadsboerderij met huisdieren en vee. Waaronder kleine hobby kipjes. Dus veel voer. Een plaag hadden we nog niet. Door Jos zijn inspectie en uitleg kan je een goede start maken om het onder controle te krijgen. Zonder met gif te hoeven werken, wat gevaarlijk is voor de andere dieren en kinderen. Het blijft een aandachtspunt en opletten. Jos gaat rustig en vertrouwd te werk. Je merkt er niks van dus je hebt er geen last van. Je krijgt gericht advies en je weet gelijk hoe de situatie is. Dat is de investering zeker waard. Neemt een hoop stress weg.

  Sigrid, Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *