Welkom bij Rattenbestrijding zonder Gif

Jos tussen de koeien. Foto Bram Petraeus

Ik ben Jos Kruis (ZZP’er) en help burgers, bedrijven en boeren bij het voorkomen en bestrijden van rattenplagen. Ik werk in stedelijk gebied voor hotels, restaurants, winkels, magazijnen, kinderboerderijen en woningen met achtertuinen.

Ook buiten de stad op bedrijfsterreinen, bij fabrieken, dierentuinen, maneges,  jachthavens, campings en veehouders door heel Nederland.

Werkwijze: Als bestrijding nodig is schiet ik de ratten af met een lichte persluchtbuks met nachtzichtapparatuur. Ik werk in donker. Na afloop verzamel ik de afgeschoten ratten.

Bruine Rat door Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Wij (U en ik) doen samen een inventarisatie en overleggen over de aanpak. Mogelijk vraag ik u om hulp bij het creëren van een voerplek om ratten uit hun holen te lokken. Of door wat ruimte te maken, zodat ik beter kan schieten. Sowieso betrek ik u bij al mijn activiteiten op uw terrein.

Ik gebruik geen rattengif. Het gebruik hiervan is niet meer verantwoord en het is per 1 januari 2023 verboden. Particulieren en ongediertebestrijders zijn aangewezen op klemmen en vallen.

Milieubewust en diervriendelijk: Het afschieten van ratten is de meest effectieve en “diervriendelijke” manier van bestrijden. Het maakt rattengif overbodig en is zorgvuldiger en selectiever dan rattenklemmen.

Bel gerust als u ratten heeft en bestrijden met klemmen niet werkt. Ik kom snel langs om te bekijken hoe ik u kan helpen. Het eerste bezoek is gratis en vrijblijvend.

Verder lezen……. Mijn aanpak

Bent u tevreden over mijn aanpak? Vertel het aan anderen!…

8 antwoorden op “Welkom bij Rattenbestrijding zonder Gif”

 1. Goeden avond.
  Ik heb via Facebook contact met ratten Jager Gent en heb van hem deze link gekregen. Ik zou graag ook dit willen gaan doen maar tast nog veel in het duister. Ik heb mijn jacht diploma 20 jaar geleden gehaald maar door lichamelijke klachten kan ik dat niet meer. Dus vandaar dat ik geïnteresseerd ben in het beheren van ratten. Ik moet alles nog aanschaffen, dat zal niet het probleem zijn. Maar hoe moet ik het verders gaan aanpakken. Graag hoor ik van u.
  Mvg Johannes

 2. Goedemorgen Jos,
  Wij zijn heel blij met het resultaat van afgelopen vrijdag. Ik heb sindsdien alleen nog maar 2 kleine ratjes gezien. De brutale dieren die totaal niet meer schuw waren zijn allemaal weg! Ik zie bij de melkput nog wel sporen, dus er zijn er zeker nog genoeg over.
  Over 2 weken een tweede ronde lijkt mij een goed plan!

 3. Zeker een aanrader als je een rattenprobleem hebt. Dankzij snel ingrijpen en goed advies, waren wij snel van ons rattenprobleem verlost.
  Dankjewel Jos. Zeer tevreden over je werk.

  Miguel, Leiden

 4. Jos is al twee keer bij ons geweest om grote ratten te verwijderen. Met veel succes en zonder enige overlast heeft jos het grootste deel van de plaag verholpen zonder gebruik van gif. We kunnen het iedereen aanbevelen!

  Joost, Harmelen

 5. Hoewel het volledig tegen mijn overtuiging indruist, was het nodig om de ratten aan te pakken. Elk dier (ook een rat dus) heeft recht op leven. Helaas blijft het niet bij 2 of 3 ratten, ze vermenigvuldigen zich behoorlijk, dus moest er actie komen. Gif? Nee! Er zat onlangs een kerkuil in de kippenschuur, je moet er niet aan denken dat zo’n dier de dood vindt door jouw toedoen. Vallen hielpen ook niet of nauwelijks.
  Iemand in het dorp zei dat Jos er was en toevallig las ik er ook iets over, dus toen was de afspraak snel gemaakt. Beter schieten en in één keer dood dan welke andere lijdensweg ook. En het is nog steeds effectief! Meer dan 20 ratten werden gedood en die 2 of 3 die ik nu wel eens zie, daar maak ik me niet zo druk over, dat is nu eenmaal inherent aan op het platteland met dieren wonen.
  Doen!

  Mirjam, Ternaard

 6. We waren al een half jaar bezig met het proberen te vangen van ratten. We hebben paarden en kippen dus de ratten vermaakten zich wel. Zelfs een hele dure val gekocht maar na 4 maanden nog geen rat gevangen. Onze hond had er inmiddels wel 2 gevangen. Gif wilden we niet aan ivm de andere dieren. Wat gaan lezen op internet en toen vonden we Jos. Hij kon de volgende dag al komen, heeft rustig de zaak geobserveerd en dacht wel iets voor ons te kunnen betekenen. Nu heeft hij uiteindelijk maar 3 ratten kunnen schieten die avond (we hadden angst voor een plaag) maar sindsdien hebben we zelf al 3 ratten gevangen. Waarschijnlijk zijn de oudere dieren afgeschoten en gaan de jongere nu zelf op zoek naar voer en die lopen wel in de vallen. Daarnaast zijn we ook erg blij met zijn diagnose dat het nog geen plaag is en met de tips van jos ook geen plaag gaat worden. Oprecht en sympathieke man die rustig en zeer kundig te werk gaat. Wij kunnen hem zeker aanbevelen.

  Judith, Appelscha

 7. Het is zeker aan te raden om Jos in te schakelen als je last hebt van ratten. Wij wonen in een stadsboerderij met huisdieren en vee. Waaronder kleine hobby kipjes. Dus veel voer. Een plaag hadden we nog niet. Door Jos zijn inspectie en uitleg kan je een goede start maken om het onder controle te krijgen. Zonder met gif te hoeven werken, wat gevaarlijk is voor de andere dieren en kinderen. Het blijft een aandachtspunt en opletten. Jos gaat rustig en vertrouwd te werk. Je merkt er niks van dus je hebt er geen last van. Je krijgt gericht advies en je weet gelijk hoe de situatie is. Dat is de investering zeker waard. Neemt een hoop stress weg.

  Sigrid, Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *