Instructie voor aspirant rattenjagers

Bericht van de Rattenjager

Ik wordt regelmatig benaderd door collega rattenjagers met vragen over mijn aanpak. Vaak gaat het om al gevestigde plaagdierbeheersers (zo heet dat tegenwoordig) die de optie van ratten afschieten willen toevoegen aan hun regulier bestrijdingsmethoden. Ook beginners benaderen mij vaak om informatie over het oprichten van een bedrijf als rattenjager.

Ik heb hiermee intussen een behoorlijk netwerk van rattenjagers opgebouwd en met een aantal daarvan hebben we intussen ook een collectief RATTENJAGERS.NL opgericht.

Tegelijk ben ik vanuit Ratslag.nl gaan nadenken over het aanbieden van een cursus voor rattenjagers met luchtbuks en nachtzichtapparatuur. Ik heb afgelopen weken twee aspirant rattenjagers op gang geholpen met een praktijk-avond waarin ik een toelichting geef op het gereedschap (geweer en accessoires) en manieren van jagen. Ik vind dat heel leuk om te doen en de aspirant jagers waren erg tevreden met mijn aanpak.

Ik denk dat het een goed idee is om dergelijke cursussen onder de vlag van RATTENJAGERS.NL te gaan ontwikkelen. Vakbekwame leden van het collectief kunnen deze cursussen geven en wij kunnen daarmee ook onze Ratslagmethode wat meer bekendheid geven. Intussen is er al veel kennis in de club bijeengebracht. Ik heb met mijn websites Erfschutter.nl en Ratslag.nl al veel kennis vastgelegd en deze is vrij toegankelijk. Ik begin nu met de ontwikkeling van een theoretische cursus in het afgesloten deel van de website RATTENJAGERS.NL.

De cursus zal digitaal worden gegeven in een Microsoft Teams omgeving. Na een grondige theoretische voorbereiding met virtuele klassikale lessen en huiswerk met instructiemateriaal op de website worden aspirant rattenjagers in een of meer chat-sessies geholpen met het bouwen van het perfecte luchtdrukwapen met nachtzicht en wordt de cursus afgesloten met een praktijkavond waar in een werkelijke situatie wordt gejaagd.

Houd de website van RATTENJAGERS.NL in de gaten om de ontwikkelingen te volgen.

3 antwoorden op “Instructie voor aspirant rattenjagers”

  1. wat een uitstekende ontwikkeling , we komen er niet onder uit elkaar te treffen in een praktijkomgeving met lunch
    alle kennis van het luchtdrukschieten, klemmen en vallen , werken met honden en fretten enz enz komt samen en wordt naar een hoger en dieper plan geholpen om zo ook zowel dieren welzijn te verenigen in de noodzakelijke bestrijding. Mischien een idee om eens gezamenlijk kennis te maken en te brainstormen over de toekomst , natuurlijk gaat mijn dank uit naar Jos een voorvechter van deze manier die zeker bijdraagt tot een gezondere wereld.
    ps wel veel tijd uittrekken voor een kennismakingsdag , als Andor en ik soms bij elkaar komen om “eventjes” een bak koffie te drinken wordt het dus altijd uren šŸ™‚

  2. Wat een goede en informatieve site. Mijn complimenten.
    Ben zelf voornemens om als zzp ecologische knaagdier bestrijder te worden. Echt loop constant tegen die opleidingen gebruik rodenticides aan.
    Ben nu bezig met jachtopleiding en vandaaruit verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *