Rattenjager wordt ZZP’er

Berichten van de Rattenjager

Per 1 november 2020 wordt Ratslag.nl een echt bedrijf. De Rattenjager die tot dan toe de rattenbestrijding combineerde met een baan in de ICT voor gemeenten is dan formeel met pensioen. Tijd dus om alleen nog maar leuke dingen te doen, maar ook om het vervroegde pensioen (dat veel minder is) een beetje op te plussen.

Na de gebruikelijke gang naar de KvK en de Belastingdienst is het eenmansbedrijf officieel geregistreerd. Hierdoor kan ik nu beter werken voor bedrijven, die een factuur nodig hebben om de kosten voor ongediertebestrijding te verantwoorden. Ik begin klein en val onder de kleine ondernemers Regeling. Hierdoor hoef ik geen BTW in rekening te brengen en kunnen de kosten laag blijven. Ik wil een redelijk uurloon van zo’n €30,- verdienen als professionele rattenjager. Hierdoor gaan de tarieven wel wat omhoog.

Als rattenjager werk ik meestal s-nachts en een jacht duurt ongeveer drie uur excl. reistijd. Dat is een mooie parttime job voor zo’n 3 tot 4 avonden per week.

Omdat ik nu veel meer tijd kan besteden aan de rattenbestrijding ga ik ook wat meer reclame maken voor mijn diensten. Ik heb mijn website verbeterd en ga door met verhalen schrijven over mijn belevenissen als rattenjager.

Toevoeging: Ik ben gestopt met de pagina op Facebook! Ik word helemaal naar van dat Facebook gedoe. Ik publiceer gewoon op Ratslag.nl en deel dat dan op Facebook.

Ik wens mezelf veel succes,

Jos Kruis