Rattenjagers gaan samenwerken

Eind 2020 hebben een paar Nederlandse rattenjagers de website RATTENJAGERS.NL gelanceerd. Het is een initiatief om de krachten te bundelen in de vorm van een collectief. Professionele rattenjagers gebruiken geen rattengif. Wat zij wel doen is adviseren over het voorkomen van rattenplagen en (als het nodig is) de populatie terugbrengen met vangkooien, klemmen, honden, fretten, afschot (luchtbuks) en ploffen (ontsteken van gas/zuurstofmengsel).

Het initiatief komt voort uit de problemen, die professionele rattenjagers ondervinden bij het opbouwen van hun bedrijf en bij de uitoefening van hun beroep. Er is een groot gebrek aan goede informatie over onder meer Wet- en regelgeving. Maar ook over zaken als het samenstellen van een effectief luchtdrukwapen met nachtzicht apparatuur en manieren om met ratten en klanten om te gaan. De grootste frustratie is dat opleidingen voor hun ecologische werkwijze nog niet bestaan. De huidige opleidingen en certificaten zijn gebaseerd op het vakbekwaam gebruiken van gif. En dat nou net wat professionele rattenjagers willen vermijden.

Ik ben met Ratslag.nl één van de initiatiefnemers en moedig collega rattenjagers van harte aan om aan te haken. Kijk op de nieuwe website van RATTENJAGERS.NL voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *