Rattenjagen in de sneeuw

Bericht van de Rattenjager

Houten, 9 februari 2021. Kort voor zonsondergang reed ik het erf op van een particulier langs het Amsterdam-Rijnkanaal voor een intakegesprek. Het gaat om een familie met nogal wat huisdieren. Ik wordt begroet door honden en tijdens de rondleiding komen we langs een kippenhok, twee varkens, twee pony’s en een paard. Er lag nog een flink pak sneeuw en dat maakte het zoeken naar rattensporen wel heel gemakkelijk.

Rattensporen in de sneeuw
Rattensporen in de sneeuw

Over het hele erf vonden we sporen van ratten. Na de rondleiding kwamen we tot de afspraak dat ik dezelfde avond zou beginnen met de rattenbestrijding.

Lekker de kachel aan

De zon was intussen al onder aan het gaan en ik had avondeten bij me in de camper. Na het eten heb ik me klaargemaakt voor de jacht en ik hoefde niet lang te wachten voor ik de eerste ratten al zag verschijnen bij de paarden-mesthoop. Na anderhalf uur had ik al 7 ratten afgeschoten. Het was intussen tegen 21:00 uur en ik had het idee dat er nog wel een paar ratten zaten. Ik heb besloten om in mijn camper te overnachten, zodat ik nog een ronde kon jagen.

Uiteindelijk een prima resultaat met 12 dikke ratten. Volgende week nog een rondje en dan denk ik dat het rattenprobleem voor deze mensen is opgelost.

Als dank kreeg ik dit gehaakte ratje cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *