Ratten in Amsterdamse horeca

Vorige zomer ben ik al aan het werk geweest ben bij een luxueus hotel en een pizzeria in de binnenstad en een uitspanning met terrassen in het Vondelpark. Zie ook het bericht: “Ratten in het Vondelpark“. Kennelijk hebben de ondernemers contacten met elkaar, want kort voor Pasen werd ik gebeld door een restaurant in de Pijp met ratten in het restaurant, de keuken en achter de bar.

De uitbater stuurde mij opnamen met een Ring camera. Hij had al van alles geprobeerd en na aanvankelijk wat succes met rattenvallen kon hij zien dat meerdere ratten in zijn restaurant actief waren en dat ze gewoon om de rattenvallen heen lopen. Ratten worden na verloop van tijd brutaal en zichtbaar voor klanten. Als klanten gaan klagen, dan heb je wel een probleem.

Jonge rat in restaurant

Ik ben daar nu twee nachten geweest en kom dan na sluitingstijd als het personeel bezig is om de boel op te ruimen. Het waren er niet veel, maar de ratten waren wel zo brutaal dat ze gewoon voor klanten en personeel zichtbaar rondscharrelen. Nadat de laatste klanten het pand hadden verlaten kon ik ze gemakkelijk afschieten. Toen het personeel klaar was met opruimen was ik ook klaar en konden we allemaal naar huis.

Speciaal gereedschap

Ik heb voor het aanpakken van ratten in restaurants en woningen een klein persluchtwapen zodanig ingeregeld dat ik kan schieten op zeer korte afstanden, zonder inventaris, meubels, vloeren en muren te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *